Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

BAŞKAN ULUDAĞ: 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANLAMA GÜNÜDÜR

BAŞKAN ULUDAĞ: 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANLAMA GÜNÜDÜR

BAŞKAN ULUDAĞ: 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANLAMA GÜNÜDÜR

BASKAN ULUDAG: 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANLAMA GÜNÜDÜR

Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatinin 82. yili münasebetiyle bir anma mesaji yayinladi.

Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramizdan ayrilisinin 82. yildönümünde, bir kez daha sevgiyle, saygiyla ve rahmetle andigini ifade eden Baskan Uludag, “Elbette, 10 Kasim bir yas günü degil, bir hatirlama, bilinç tazeleme günüdür. “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktir. Fakat Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktir” diyen Gazi Mustafa Kemal’i hatirlama, fikirlerini ve eserlerini algilama ve anlama günüdür” dedi.

“TÜRKIYE’YI DAHA IYI HEDEFLERE TASIMAK IÇIN ÇALISIYORUZ”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerinin özetinin, bugün 97 yasinda olan Cumhuriyet oldugunun altini önemle çizen Baskan Uludag, “O’nun önderliginde ve Aziz Milletimizin mücadelesinin eseri olan Cumhuriyete hizmet etmek; büyüyen ve güçlenen Türkiye’yi daha iyi hedeflere tasimak için çalisiyoruz. Iste bugün, 10 Kasim vesilesiyle, hem Atatürk’ün aziz hatirasini, fikirlerini ve bagimsizlik askini bir kere daha hafizalarimizda canlandiracak hem de Cumhuriyetimizi muhafaza ve müdafaa kararliligimizi yüreklerimizde tazeleyecegiz” diyerek, mesajinda sunlara degindi:

“HIÇ BIR GÜCE BOYUN EGMEYECEGIMIZ ÇOK IYI BILINMELIDIR”

“Atatürk, hayati boyunca sürdürdügü bagimsizlik ve uygarlik mücadelesindeki tüm gücünü, Türk ulusuna olan inancindan ve güveninden almistir. Bizler de bugün üzerimize düsen sorumluluklarin bilinciyle Atatürk’ün ilke ve inkilaplari ile hiç sönmeyecek bir mesale misali aydinlattigi uygarlik yolunda, kararli ilerleyisimizi sürdürmek için var gücümüzle çalisiyoruz. Tarihin her evresinde kendisini parçalamaya, yok etmeye çalisanlar karsisinda, ihanetlere, isyanlara ve her türlü kirli oyuna ragmen birlik olmayi basarmis bir milletin mensuplari oldugumuz ve bugün de hiç bir güce boyun egmeyecegimiz çok iyi bilinmelidir.

Bu duygularla, ebediyete intikalinin 82. yildönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü ve onun sahsinda, Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarini bir kere daha rahmetle ve sükranla aniyorum. Ruhlari sad olsun.”



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı